Ny biskop i Metodistkirken

fre 27. februar 2009

biskopchristianalstedDen 1. maj tiltræder danske Christian Alsted som ny biskop for Metodistkirken i Norden og Baltikum. Det vedtog Metodistkirkens Centralkonference, som samler delegater fra de nordiske og baltiske lande samt fra Euro-Asien (Rusland, Ukraine med flere) efter en lang valgproces med 21 valgomgange.

Christian Alsted har tidligere arbejdet i metodistkirker i Esbjerg og Varde, inden han i 1989 blev udnævnt til præst ved Jerusalemskirken i København. Gennem tyve år har Christian Alsted ledt denne kirke gennem en omfattende forandringsproces frem mod at være et moderne trosfællesskab med åbenhed mod samfundet og fokus på gospelmusik.

Christian Alsted modtog sin teologiske grunduddannelse ved Metodistkirkens Teologiske Seminarium i Gøteborg og har en Doctor of Ministry-grad fra Asbury Theological Seminary in Kentucky, USA. Han tager i øjeblikket en diplomuddannelse i lederskab.

Biskop Alsted bliver leder for 25.000 Metodister i Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen og Danmark. Biskoppen bliver også medlem af biskopsrådet for United Methodist Church, den globale kirke, som sammen med andre metodistkirker udgør et kirkesamfund, der har omkring 80 millioner medlemmer.

JL
Pressefoto

Kommentarer

Skriv en kommentar

Domino online forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra blogs, der er:

  • i strid med gældende lovgivning
  • racistiske eller injurierende
  • skrevet i en grov tone
  • udleverer personlige oplysninger

  • Ved at kommentere accepterer du, at domino frit og fremover kan offentliggøre dit indhold på platforme og medier, som drives af FrikirkeNet.