Fem korte nyheder fra kirkedanmark

ons 13. februar 2013

  1. Sommerstævner har hovedtalerne klar
  2. Ny præst på Midtsjælland
  3. Nyt værested for unge i Roskilde
  4. Dansk baptist valgt som europæisk formand
  5. Ny genbrugsbutik i Næstved

Sommerstævner har hovedtalerne klar
Både Apostolsk Kirkes SommerCamp i Kolding og pinsekirkerne med fleres SommerCamp i Mariager har det meste af deres program klar. Begge camps finder sted i uge 29.
I Mariager mangler stort set kun koncertnavnene, og hjemmesiden sommercamp.dk er åben med et detaljeret program, hvor man blandt andet kan læse, at amerikanske Tommy Barnett og engelske Glyn Barrett er campens hovedtalere. Glyn Barrett leder sammen med sin kone, Sophia, kirken Audacious Church i Manchester, ligesom han er landsleder for Youth Alive i Storbritannien. Tommy Barnett er leder af megakirken Phoenix First Assembly of God – en kirke, som har 275 arbejdsgrene, der rækker ud til mennesker i nød. Temaet for campen er House of Hope og handler om kirken som verdens håb.
Hjemmesiden for SommerCamp i Kolding, sc2013.dk, går i luften med nye oplysninger den 1. marts. Allerede nu kan man dog læse, at campens hovedtaler er australske Russel Evans, som sammen med sin kone, Sam, leder megakirken Planetshakers City Church i Melbourne. Temaet for campen er Evangeliet – en Guds kraft til frelse.

Ny præst på Midtsjælland
Midtsjællands Baptistmenighed i Nyrup har ansat 49-årige Lars Thorndal som præst på halv tid. Thorndal tiltræder den 1. marts og skal primært arbejde med forkyndelse, sjælesorg og undervisning. Den pt. 84 medlemmer store kirke har stået uden præst de seneste to år og får i Lars en præst, som er opvokset i København, uddannet på BaptisternesTeologiske Seminarium i 1996, og som tidligere har været præst i Købnerkirken i København. Lars er gift med Sine, som han har to børn sammen med.

Nyt værested for unge i Roskilde
En gruppe kristne fra forskellige kirker i Roskilde har etableret værestedet Be Free, som foreløbig holder åbent en gang om måneden. Målgruppen er den unge gadekultur med rap, graffiti og breakdance, og sigtet er både socialt og åndeligt, idet det handler om rehabilitering og formidling af det kristne budskab.
Læs mere i Dagbladet Roskilde.

Dansk baptist valgt som europæisk formand
Andreas Højmark Andersen er blevet valgt til formand for de europæiske baptisters børne- og ungdomsorganisation – EBF Youth and Children. Andreas, som er 25 år, er også medlem af ledelsen i Baptistkirken i Danmark og tidligere formand for Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund. Han læser jura i Aarhus og er også en meget benyttet prædikant.
Kilde: Baptistkirkens nyhedsbrev

Ny genbrugsbutik i Næstved
Der var kø foran butikken og mange gode genbrugskup fra dag et, da SjølundGENBRUG i Næstved slog dørene op for byens borgere. Bag butikken står foreningen Sjølund Genbrug, som er et lokalt forankret initiativ, hvor initiativkredsen har tilknytning til Sjølundkirken
Læs mere her. 

JL

Kommentarer

Skriv en kommentar

Domino online forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra blogs, der er:

  • i strid med gældende lovgivning
  • racistiske eller injurierende
  • skrevet i en grov tone
  • udleverer personlige oplysninger

  • Ved at kommentere accepterer du, at domino frit og fremover kan offentliggøre dit indhold på platforme og medier, som drives af FrikirkeNet.